KLUB DALEKOMETNOG STRELJAŠTVA “OMEGA” osnovan je 2015. g. sa svrhom dragovoljnog udruživanja više osoba radi bavljenja DALEKOMETNIM STRELJAŠTVOM te promicanjem i razvojem istog u Republici Hrvatskoj. Naziv na engleskom jeziku je LONG RANGE SHOOTING CLUB “OMEGA”, skraćeno – LRSC “OMEGA”.

Sjedište Kluba je u gradu Rijeci, RH.

Cilj Kluba je promocija i razvoj svih oblika dalekometnog streljaštva u Republici Hrvatskoj, kao natjecateljskog sporta i kao rekreacije, sudjelovanje na sportskim natjecanjima u dalekometnom streljaštvu puškama velikog kalibra sa i bez optičkih ciljnika te afirmacija sportova i disciplina dalekometnog streljaštva poput F-klase, BR-a, taktičkog streljaštva i sl.

Klub je član i jedan od osnivača Hrvatskog saveza dalekometnog streljaštva (HSDS) i u sklopu toga član  International Confederation of Fullbore Rifle Associations (ICFRA), te član Hrvatskog saveza akcionog streljaštva (HSAS).

Članovi kluba redovito nastupaju na natjecanjima u Hrvatskoj u sklopu Long Range Lige, Vortex Cup-a, Sniper Cup-a te na Memorijalu hrvatskih snajperista Grom.

Također smo prisutni i na međunarodnoj sceni u sklopu Balkanske Lige, a nastupili smo i na europskom prvenstvu (Bisley, Engleska) u F-class natjecanju.

Klub je ostvario zapažene rezultate u svim natjecanjima uključujući medalje za ekipne i pojedinačne nastupe.

I.C.F.R.A

International Confederation of Fullbore Rifle Associations

HSDS

Hrvatski Savez Dalekometnog Streljaštva

HSAS

Hrvatski Savez Akcionog Streljaštva

Scroll to Top